Flatbrød

1/2 l grovt sammale speltmjøl (eller kveite)
1 l byggmjøl
1/2 l fint rugmjøl
1 l fint speltmjøl (eller kveite)
2 1/2 ts salt
ca 1, 2 l vatn

Kok opp vatn og la det avkjølast litt. Bland saman alt det tørre og ha det varme vatnet over. Kna deigen godt sammen til den er smidig. Del deigen i 20 like store emner og legg dei tilbake i bakebollen med eit fuktig håndkle over. Då held deigen seg varm og smidig, og blir lettare å kjevle ut.

Kvart emne kjevlast tynt ut og steikast på takke (trinn 6-7), 2-3 minutt på kvar side. Når flatbrødet er ferdig stekt avkjølast det på rist og legg gjerne forsiktig press på bunken av flatbrød slik at dei held seg flate.

Oppbevarast tørt og ikkje i for tett boks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>